Katonák elismerése

Veszprém - A iszapkatasztrófa során tanúsított példás helytállás a kovásza a magyar honvédségnek, erre építhetünk a jövőben.

Szabó Péter Dániel

Juhász István vezérőrnagy, a HM Honvéd Vezérkar törzsigazgatója mondta el mindezt ünnepi köszöntőjében az MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred katonáinak, akik közül 202-en a katasztrófa-ehárításért szolgálati jelet vehették át munkájuk elismeréseként. A Hende Csaba honvédelmi miniszter által az ősszel alapított díjra közel 300 veszprémi katona szolgált rá, ám egy részük már a fővárosban tartott központi ünnepségen megkapta az emlékérmet.

Október 4-től 2200 katona 380 technikai eszközzel teljesített szolgálatot az iszapkatasztrófa sújtotta övezetben, s a hatalmas munkából a veszprémi légtérellenőrző ezred katonái is alaposan kivették a részüket - mondta el a vezérőrnagy, akit Szücs József mérnök-ezredes, az alakulat parancsnoka váltott a színpadon. - Nem túlzás azt állítani, hogy október elejéig szinte fogalmunk sem volt arról, hogy merre van például Kolontár. Ma már az egész világ tudja, hogy hol található a falu - mondta el személyes hangvételű visszaemlékezésében a parancsnok.

Szücs József nem tagadta, a kemény munka hevében bizony a katonák is követtek el hibákat, ám csupán az a fontos, hogy tanulni tudjanak azokból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!