Patrik oviba mehet

Ajka - A hat éves Hacher Patrik egy évvel ezelőtt kapott új májat, januártól pedig akár óvodába is mehet végre.

Tóth B. Zsuzsa

Lapunk és olvasóink egy éve nagyon sokat segítettek a szerényen élő családnak, hogy a beteg kisfiú jobb körülmények között élhessen szüleivel. A szülők azóta is minden találkozáskor elmondják, hogy mennyire hálásak az olvasóknak az önzetlen segítségért.

Patrik azóta szerencsére egyre jobban van, sokat nőtt már. Azonban nem kizárt, hogy egy nagy műtét még vár rá. A lépének egy része ugyanis egyre nő, míg a másik fele sorvad. Bár a folyamat mára lelassult, az orvosok szerint nem kizárt, hogy el kell távolítani a rosszul működő szervet. Ez azonban meg sem látszik a vidám kisfiún, jó az étvágya és a kedve. Úgyhogy egyelőre várhatnak még az újabb műtéttel, hogy az egy évvel ezelőtt beültetett máj megerősödjön.

Időközben Patrik szemüveget kapott, de egy percig sem volt ellenére, lelkesen rajzolja a képregényeket, változatos színeket használ a kifestésükhöz. Lapozgatja a gyerekeknek szóló újságokat, sőt, már több betűt is felismer, pár szót leír, elolvas.

Részt vehetett a szervátültetett gyerekek karácsonyi ünnepségén, ami azért nagy szó, mert eddig nem mehetett gyerek társaságba. Az orvosok viszont már azt tanácsolták a szülőknek, hogy fokozatosan kezdjenek Patrikkal emberek közé is menni, üzletbe, buszra, kisebb közösségekbe. Januártól pedig fokozatosan akár az óvodával is megpróbálkozhatnak végre, Patrik még csak szüleitől és a mesekönyvekből tudhatja, hogy mi is az. A szülők, Erika és Józsi persze nagyon féltik egyetlen gyermeküket, főként ebben az influenza veszélyes időben, de tudják, hogy a kisfiú immunrendszerének meg kell erősödnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!