Mentőállomást kap Varsány

Veszprémvarsány - A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. döntése értelmében 22 új mentőállomás létesülhet állami ingatlanokon.

Tremmer Tamás

Az MNV Zrt jóváhagyta azt a 20+2 szerződést, melyek keretében önkormányzatok ingatlanokat ajánlottak fel az államnak mentőállomások létesítésére. Egyúttal az új ingatlanlista átvezetésével módosította a mentőszolgálat vagyonkezelési szerződését.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) az uniós finanszírozású, Sürgősségi ellátás fejlesztése, mentés, légimentés című pályázati konstrukció kiemelt projekt keretein belül kívánja bővíteni új mentőállomások építésével a hálózatát. A 22 új mentőállomással jelentősen javul az egészségügyi ellátás. A döntés eredményeként régiónkban Bábolna, Aba, a nyugat-dunántúli régióban az egykor Veszprém megyéhez tartozó Veszprémvarsányban létesülhet mentőállomás. Az OMSZ tárgyalásokat kezdeményezett az érintett önkormányzatokkal, hogy a mentőállomások kialakításához szükséges földterületek tulajdonjogát ingyenesen az állam részére átadják. A tárgyalások eredményeképpen mind a 22 önkormányzat telket ajánlott fel, a megállapodások nagy részét már megkötötték.

Veszprémvarsány évtizedek óta küzd egy mentőállomásért, hiszen a község és a térség lakói időben sokára érhetőek el, amin segítene egy itteni bázis. Az OMSZ részére egy, az önkormányzat által megvásárolt egykori magáningatlant ajánlottak fel ingyen, tájékoztatott a polgármester. Németh Csaba úgy tudja, a tervezés már elindult, ezért pár éven belül működhet a varsányi mentőbázis.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!