Dobogósok derbije

Veszprém - Az NB I/B-s kosárlabda-bajnokságban a listavezető a harmadik helyezettet fogadja, vagyis a Veszprém vendége a Sopron lesz csütörtök este. Szokatlan időpont a szerda este a hétvégéhez szokott csapatoknak.

Novothny Ottó

Korábban azonban a soproniak jelezték: az eredetileg kiírt időpontban nem tudnak a hóhelyzet miatt elutazni Veszprémbe. (Ugyanezen a napon a soproni "A" ligás együttes minden gond nélkül Pakson lépett pályára...) Csakhogy akkor a SMAFC-nak több sérültje is volt, és erre mondta azt Molnár István, az egyetemisták mestere: lehet, hogy most influenzajárványra kellett volna hivatkozni.

Ugyanis ezúttal a VESC-nél biztosan hiányzik Kováts Viktor, akinek a szakmai irányító szerint fontos szerepe volt a pályán, de jó szellemisége miatt azon kívül is. Sérülése folytán azonban hosszabb időre dőlt ki a sorból.

Mellette többen is vannak, akik kisebb-nagyobb problémákkal küszködnek, ami a felkészülést is befolyásolta.
- Nem vagyunk sokan, ami az edzéseken is hátrányt jelent - jelentette ki  Molnár István. - Kovátsot ugyan megpróbáltuk pótolni, de a bajnokság kétharmadánál nehéz ügy, hiszen mindenki ragaszkodik a jó játékosaihoz. Arról nem beszélve, hogy ez anyagi kérdés is, ami behatárolja a lehetőségeinket. Az biztos, hogy a Sopron ösz-szeszokott csapat, évek óta együtt játszanak. Emellett szerintem a Bonyhád mellett nekik a leghosszabb a kispadjuk, legalább tíz olyan kosarasuk van, aki bármikor bevethető, illetve pályára küldhető.

 

A soproniak egyik erőssége Csaplár-Nagy Arnold, a két méter tíz centi magas kosaras  a gyűrűk alatt korlátlan úrnak tűnik, legalábbis a liga statisztikái alapján.
- Az ő semlegesítése  kétségtelenül kulcskérdése a mérkőzésnek. Védekezésben és támadásban is más taktikai elemeket gyakoroltunk, hiszen tisztában vagyunk vele: csak akkor van esélyünk a győzelemre, ha sikerül a palánkoktól minél messzebb kiszorítanunk.

A VESC jelenleg az osztály tabelláját vezeti, míg a soproniak a harmadik helyen állnak.
- Remek sorozatot tudhatunk magunk mögött  érvelt az edző.  Ugyanakkor mi úgy gondoljuk, hogy eddig erőn felül teljesítettünk. A találkozón nyílt csata várható, mellettünk a hazai pálya szól, míg riválisunk javára a magassági fölény és a bevethető kosárlabdások nagyobb száma írható. Nagyon remélem, hogy a hétközi nap ellenére szurkolóink ott lesznek velünk és együtt sikeresek leszünk.



A listavezető veszprémiek Fehérváron és Pápán szenvedték el eddigi két vereségüket. A Sopron négyszer maradt már alul: Székesfehérváron, Pápán és a Hegyvidék otthonában, illetve legutóbb az Újbuda lepte meg őket idegenben. A vendégek eddigi legeredményesebb pontdobója Szlávik Tamás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!