Fegyelmi vizsgálat a lakatok miatt?

Veszprém - Szekrényben várják sorsuk további alakulását a lakatok, melyeket a múlthéten szedetett le az önkormányzat a színházkert kerítéséről.

Szausev Xénia

A Molnár Ernő kezdeményezésére kialakított lakatfal állítólag megrongálta a védett kovácsoltvas kerítést. Senki nem tudja egyelőre hol lesz a városban hivatalosan is emlékhely kialakítva. Molnár Ernő fegyelmi vizsgálatot kért.

Mint ahogy azt már korábban megírtuk, egyik napról a másikra eltűntek a színházkert kerítéséről azok a lakatok, melyek szimbolikusan jelképezték az itt tanuló egyetemisták kötődését a városhoz. Molnár Ernő a Lokálpatrióta Egyesület elnöke szerkesztőségünkhöz is eljuttatott levelében megdöbbenését fejezte ki, hogy őt senki nem tájékoztatta a "rombolásról". Továbbá felszólította Porga Gyula polgármestert, hogy indítson fegyelmi vizsgálatot a "vétkes hivatalnokok" ellen.

Némedi Lajos, a városüzemeltetésért felelős alpolgármester kérdésünkre megerősítette, arra a lakatfalra soha nem volt engedély. Elárulta, a kerítésrész egy korábbi közlekedési baleset miatt is megrongálódott, nem beszélve a szélsőséges időjárási viszonyokról, de a lakatoknak is szerepük volt a rongálásban.

A kerítés hamarosan elkészül, és lakatok nélkül kerül majd vissza a helyére, szögezte le Némedi Lajos. Ilyen emlékhely kialakítására megfelelő helyszín és hatósági engedély kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!