Finnek látogatóban

Veszprém - A rovaniemi intézményből delegáció látogatott a megyeszékhelyre.

Balla Emőke

Rovaniemiből a Lapland Tourism Institute (LUC) nyolctagú delegációja Seppo Aho vezetésével Veszprémbe látogatott, a Pannon Egyetem turizmus tanszékének szervezésében. Veszprémi programjukon a küldöttség tagjait a megyei könyvtárban Pálmann Judit igazgató köszöntötte, a Veszprémi Magyar-Finn Egyesület részéről Mezős Gábor, Tímár Veronika és Wieland Erzsébet fogadta a vendégeket.

Tímár Veronika, az egyesület örökös elnöke tájékoztatójában szólt a civil szervezet és együttműködés huszonnyolc éves múltjáról és legkiemelkedőbb eredményeiről. Hiánypótló lenne egy fiatalos szemléletű, a rovaniemi média szakos hallgatók közreműködésével megvalósuló Veszprém-film elkészítése, amely vonzerőt jelentene a magyar-finn együttműködésben, különösen az egyetemisták körében. A lappföldi egyetemi vendégek megígérték, hazatérve lehetőséget keresnek az ügy közös projektté fejlesztésére. A találkozón a Pannon Egyetem képviseletében Raffai Csilla egyetemi tanársegéd és dr. Alan Clarke egyetemi docens vett részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!