Kupák főpróbája - A Veszprém a BL-re, a Füred a KEK-re készül

Balatonfüred, Veszprém - Nemzetközi kupák árnyékában rendezik meg ezúttal a kézilabda NB I Veszprém megyei rangadóját. A Bajnokok Ligája idei nyitányára készülő MKB Veszprém KC szerdán 18 órakor fogadja a hétvégén KEK-nyolcaddöntőt játszó Balatonfüredi KSE-t.

Munkatársainktól

Az elmúlt bő egy hétben három meccset játszott a veszprémi kézilabda-együttes, azonban a magyar bajnok programja még csak most kezd sűrűsödni. Ennek oka a Bajnokok Ligája tavaszi rajtja: az MKB Veszprém KC a B csoport éllovasaként szombaton este a sereghajtó szlovák Tatran Presovot fogadja.
A nemzetközi porondra lépés előtt azonban a bakonyiakra vár még egy bajnoki megmérettetés: szerdán 18 órakor a Balatonfüredet látják vendégül az arénában.

- A Füred elleni mérkőzések minden alkalommal különleges hangulattal bírnak, hiszen két egymáshoz közeli város csapata csap össze és a térség szurkolói mindkét együttest szeretik, tisztelik - adta meg a mérkőzés alaphangját Mocsai Lajos. A veszprémiek vezetőedzője elmondta: a találkozó mindkét fél számára jó gyakorlási lehetőség, ugyanakkor tempós, küzdelmes derbit vár.

 



- Az utóbbi hetek eredményei alapján a Füred alaposan összekapta magát. Ellenfelünk egyre színvonalasabban kézilabdázik és nagy a küzdőképessége is, emellett számos jó egyéni teljesítmény akad a csapatában. Mi most egy nagyon fontos időszak előtt állunk, a következő három hétben sok minden eldől a BL-ben. A felkészülésünkhöz szeretnénk felhasználni a szerdai meccset is, persze ettől függetlenül komolyan vesszük az így kettős karaktert kapó összecsapást. Öszességében színvonalas találkozóra számítok.

A szakember hozzátette: e héten már a térdsérüléséből gyógyuló csapatkapitányon, Dejan Pericen kívül minden játékosa bevethető állapotban lesz.
A Balatonfüredi KSE remek tavaszi rajt után  legyőzte a Tatabányát idegenben és otthon a Mezőkövesdet is - várhatja a szerdai összecsapást.
Sótonyi László, a BKSE vezetőedzője úgy fogalmazott, tudomásul kell venni, hogy jelen pillanatban nincs egy súlycsoportban a két megyei együttes.

 


 
- Természetesen ez nem jelenti azt, hogy feladnánk a mérkőzést, mert szeretnénk jó iramú találkozót játszani. Bízom benne, hogy ez a bajnoki összecsapás mindkét együttes nemzetközi kupafelkészülését jól szolgálja majd. Nekünk már szem előtt kell tartanunk a vasárnapi KEK-meccset is, hiszen számunkra még nem olyan természetes a heti két mérkőzés.

Szabó Tamás, a fürediek kapusa fantasztikus teljesítménnyel rukkolt elő az előző két bajnokin.
- Az esélytelenek nyugalmával készülünk a Veszprém ellen. A kapus számára mindig külön motivációt jelent olyan klasszisok ellen védeni, mint amilyenek az MKB alkalmazásában is állnak. A jó tavaszi formánkat szeretnénk átmenteni és egy kicsit megnehezíteni a bajnok dolgát. Természetesen igyekszem az igen hatékony lövők ellen minél alaposabban felkészülni. Marko Vujint tartom az egyik legveszélyesebb átlövőnek, rá nagyon oda kell majd figyelnünk.



 

Vasárnap Párizsban játszik a Füred

A veszprémi együttes a BL csoportkörének nyolcadik fordulójában, szombaton 19.15-kor a szlovák Presov csapatát fogadja. Az azt követő hétvégén Dániában, utána pedig Franciaországban vendégeskedik az MKB a nemzetközi ligában.
A Balatonfüred a szerdai bajnoki után nem sokat pihenhet, hiszen vasárnap már a KEK-ben a párizsi Tremblay en France otthonában kell pályára lépnie. Február 23-án, szerdán pedig már a PLER-t fogadják Pásztorék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!