Közösen ünnepelt a város és a megye Devecserben

Devecser - A városi ünnepség egyben a megyei közgyűlés rendezvénye is volt. A művelődési házban Toldi Tamás polgármester erre utalva is mondta beszédében, hogy ilyen ünnepe még nem volt a városnak, mint az idei.

Tóth B. Zsuzsa

 

Leszögezte, hogy Devecsernek egyre több hasonló programra van szüksége, hiszen ami az utóbbi időszakban volt, az minden volt, csak ünnep nem.
Lasztovicza Jenő, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke ünnepi beszédében felidézte az 1848 március 15-én történteket és úgy fogalmazott, hogy senki sem tudja újra alkotni Magyarországot a magyarok nélkül. Akik nemzedékről nemzedékre harcoltak érte, csak egyet tudtak, hogy nem akarják elveszíteni hazájukat. Ma azonban másfajta nehézségekkel kell megküzdenünk, a gazdasági szabadságunkért kell harcolnunk, hogy legyőzzük a gúzsba kötő adósságot. Hozzátette, hogy Magyarország akkor lesz sikeres, ha a jövő emberei sikeresebbek lesznek a múlt embereinél. Amennyiben erősen él bennünk egy szebb jövő vágya és képesek vagyunk együtt nekirugaszkodva megvalósítani azt, akkor méltóak leszünk a negyvennyolcas hősökhöz. Az ünnepségen a helyi iskolások irodalmi műsora után a fúvós zenekar játszott. Azt követően a temetőben koszorúzták meg a honvédek sírjait. Ékes József országgyűlési képviselő ott elmondott beszédében szólt arról, hogy Devecser több, mint ötszáz honvédet adott a szabadságharcnak. Azonban ha a városban a hősökről beszélünk, a ma hőseire is kell gondolnunk - mondta Ékes József a katasztrófára utalva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!