Középkori hangulat, ágyúlövéssel - Szigligeti várkapunyitás

Szigliget - Az idén is színes programmal készültek a magyar történelem iránt érdeklődők örömére a szigligeti vár hagyományőrző vitézei.

Szijártó János

A három napos húsvéti hétvége bőséges kínálata minden bizonnyal emlékezetessé teszi a várkapu megnyitását.  Balassa Balázs polgármester a szombati megnyitón arról beszélt, hogy a szigligeti önkormányzat számára kiemelten fontos az elődöktől örökölt értékek megőrzése, amelynek meghatározó része a vár. Annak megóvása, fejlesztése, élettel, tartalommal való megtöltése.

 

 

 

A polgármester köszöntő szavai után a Zombori "világzenei" együttes gondoskodott a középkori hangulatról, majd solymászbemutató, apródavatás, a T.M. stúdió előadásában vásári komédia, a Zombori együttes koncertje és a Palonai Magyar Bálint Hagyományőrző egyesület bemutatója szerepelt a kínálatban. Természetesen az ágyú is eldördült a várkapunyitás tiszteletére.

A közönség vasárnap 11 óráról a zászlódobálók műsorát láthatja elsőként, majd délben a Maszk Bábszínház előadását tekinthetik meg a látogatók. Utána minden órában kezdődik valami érdekesség, sorrendben a Kelet Fénye hastánccsoport, a Batsányi Táncegyüttes, apródavatás, ismét a Maszk Bábszínház, végül a Kinizsi Íjászai Hagyományőrző egyesület ígér kellemes kikapcsolódást az érdeklődőknek.

 



Hétfőn 11 órakor a Gyulaffy László Hagyományőrző Bandérium harcászati bemutatójával indul a program, aztán a Badacsonytördemici Néptáncsoport, a Sültü Zenekar, Benkő András kobzos énekmondása következik, de ezen a napon is lesz apródavatás és vásári komédia.


A szigligeti Várkapunyitás teljes programja megtekinthető itt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!