Bepótolt egyeztetés

Balatonalmádi - A kivitelező és az építtető kész a kompromisszumra, sőt felajánlották segítségüket, a problémával szerkesztőségünket felkereső hölgy is megnyugodott, fogalmazhatunk úgy: ez egy tipikusan minden jó, ha a vége jó történet.

Halmos György

Balatonalmádi igen jelentős, Veszprém után a második legnagyobb úthálózattal rendelkezik. Gondot okoz, hogy az utak minősége sok helyen kifogásolható, ha egyáltalán le van aszfaltozva a felület. Hasonló a helyzet a járdákkal. Ezért is jó, ha egy utca megszépül, főleg, ha az a vörösberényi városrész főutcája, jelen esetben az Ady Endre utca. Új burkolat az útfelületen, új járdák, zárt vízelvezető rendszer. A kivitelezés során azonban akadhatnak olyan helyzetek, amelyek bosszúságra adhatnak okot. Molnár Lászlóné azért kereste meg szerkesztőségünket, mert több dolog miatt is bosszús volt, hiába jelezte azt az illetékeseknek. Az ügyben felkerestük a polgámesteri hivatal településfejlesztési osztályát, melynek  vezetője, Bogdán László főépítész a kivitelezőkkel a helyszínen tekintette meg a hölgy által felvetett problémákat.
 
A tulajdonossal közösen tartott helyszíni bejárás során a szakemberek elmondták, hogy az egész útfelület megemelkedett, egyébként 40-50 centimétert kellett volna leszedni a korábbi magasságból. A hölgy ehhez hozzátette, hogy az új járdát úgy építették meg, hogy a régit nem szedték ki, ezért az új felület legalább tíz centiméterrel magasabban van, mint korábban, így aki elsétál előttük, az beláthat a kerítés felett. Valószínűleg ez volt az egyetlen olyan felvetés, amivel az illetékesek nem igazán tudtak mit kezdeni. A járdafelület hullámosságával kapcsolatban az hangzott el, hogy szinteltolással lehetett csak megoldani térkövezést, illetve figyelembe kellett venni a kapubejárókat is.

 



A kapubejáró a Molnár családnál is elég érdekesre sikeredett, ez a harmadik probléma, amit a hölgy felvetett. - Ahhoz, hogy be tudjunk jönni, nekünk kellett ezeket a fémrámpákat beépíteni, különben leért volna a kocsi kipufogója - magyarázta a hölgy. Hozzátette, hogy amikor az ott dolgozókkal közölték a problémát, először a kaput akarták alulról levágni, mint a szomszédban. Azt nem engedtük, hogy nézne ki a kapu; ha nem csináljuk meg, akkor talán be sem tudunk állni a kocsival - közölte.

A szakemberek ezzel kapcsolatban azt mondták, hogy ez a helyzet azért alakult ki, mert valamilyen ok miatt elmaradt az egyeztetés az ingatlan tulajdonosával. Ugyanakkor azon véleményüknek adtak hangot, hogy a jelenlegi helyzet valóban nem maradhat így, és az asszonnyal egyeztetve, kérésüknek megfelelően esztétikusan megoldják a bejáró problémáját, mint ahogy a bejárati ajtónál lévő lépcsők kérdését is.
Szóba került még az is, hogy a miért tűnt el a posta előtti parkoló. Ott egy teret alakítottak ki szökőkúttal, de mivel a kút nem mostanában épül fel, ezért továbbra is lehet majd ott parkolni.

Kihasználva az alkalmat, a beszélgetéshez csatlakozott az egyik szomszédasszony is, aki azt vetette fel, hogy vajon bírni fogják-e a fedett csapadékvíz-elvezetők az óriási esőzéseket, amelyek mostanában előfordulnak. Az egyik szakember a felvetésre úgy válaszolt, hogy a közelmúltban is volt ilyen nagy esőzés, a csatornák teljesen jól működtek. A szomszéd elmondta, hogy jó lenne, ha így lenne, de ő azért kételkedik ebben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!