Már nem tűzoltás - Tizennyolc kilométeren javul az utak minősége

Megyei körkép - Megkezdte a tavaszi burkolatfelújítási munkálatokat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A közbeszerzési eljárást követően a nyertes kivitelező több szakaszon, mintegy 18 kilométer hosszon kezdte el a javításokat.

Tremmer Tamás

A megyei közutak burkolata a hosszan tartó téli időjárás miatt több szakaszon tovább romlott, egyes szakaszokon már veszélyes a közlekedés. Jelentősebb javulás csak a kátyúzási, burkolási munkák befejezése után várható. Februárban, márciusban hidegaszfaltos technológiával javítottak, ez azonban csak a "tűzoltáshoz" jó. A kátyúzást áprilisban már meleg aszfalttal is megkezdték, és azóta az útszakasz állapotától, az út jellegétől és a forgalom nagyságtól függő sorrendiséggel végzik a munkát.

Az autósok tapasztalhatják, hogy a megye több pontján folyt, illetve folyik még ma is aszfaltozás. A 8-as számú főúton Várpalota, Veszprém, Devecser, Városlőd térségében, illetve Bánd-Herend és Ajka-Devecser között dolgoztak. A 71-es számú főúton Balatonfűzfő, Káptalanfüred, Fövenyes, Zánka, Balatonszepezd, Ábrahámhegy területén kellett, illetve kell torlódásra számítani. A 82-esen Gyulafirátót-Eplény és Zirc-Kardosrét, a 83-ason Farkasgyepű, Bakonyjákó és Pápa térségében várható aszfaltozás. Mindezek mellett több mellékúton is nekilátnak a munkának, de ezek csak a főútvonalak után kerülnek sorra. A munkaterületeken forgalomkorlátozásokra kell számítani. A kivitelezési feladatokat félpályás lezárás mellett, jelzőőrös, illetve jelzőlámpás forgalomirányítással végzik.

 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. saját hatáskörben végzett kátyúzása mellett áprilistól külső kivitelezőt is bevontak az útfelújítási munkába. A közbeszerzési eljárást követően  a nyertes kivitelező több szakaszon, összesen mintegy 18 kilométer hosszon, több mint 83 ezer négyzetméteres felületen kezdte el a javításokat, amelyeknek összköltsége nettó 467 millió forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!