Juhász Bálint az év rádiósa

Ajka - Juhász Bálint, a helyi Best FM rádió főszerkesztője kapta a Diákújságírók Országos Egyesülete Év Rádiósa díját.

Tóth B. Zsuzsa

Bálint a Bródy Imre Gimnázium tanulója, jövőre érettségizik. Fiatal kora ellenére azonban aktívan és lelkesen vette ki részét a vörösiszap-katasztrófa után a tudóstásokból, percről percre követte az eseményeket a helyszínen a kitelepítés éjszakáján. A kitüntető címre nem önként pályázott, hanem az egyesület megkeresésére adta be a pályázatát a középiskolás korosztályban több, mint ötven másik magyar rádióssal együtt. Az egyesület vezetése őt találta érdemesnek a díjra. Értékelésük szerint régen volt már olyan pályázó ebben a kategóriában, aki ennyire magasan kiemelkedett a mezőnyből.

Juhász Bálint azonban nem a témaválasztás miatt végzett az első helyen. Amiért nemcsak az első helyre, hanem egyértelműen a pályára is alkalmasnak tűnt számukra a kolléga, az a megvalósítás módja. Bálint ugyanis véleményük szerint igazi rádióriporot készített, vagyis a helyszínen felvett, valós idejű történetet osztott meg a hallgatókkal a vörösiszap-katasztrófáról. Amint jellemezték, pályamunkája legnagyobb erénye, hogy láttat, vagyis neki köszönhetően a hallgató oda tudja képzelni magát a helyszínre. Ez pedig a rádiózás lényege, ez maga a rádiózás, amiért feltalálták - az értékelés szerint.

Bálint egyébként nyári újságíró táborban való részvételhez kedvezményt, számítógépes vírusirtót, valamint rádiós gyakorlati lehetőséget kapott egy budapesti, az ország több pontján sugárzó rádiónál. Időközben pedig az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság köszönő levelét is átvehette a Best FM csapatával együtt. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!