Megyénkbe értek a jubileumi túrázók

Sümeg - Tizennyolc természetjáró, köztük nyolc Veszprém megyei túrázó indult el Sümegről kedden reggel a kékjelzésen Zalaszántó irányába.

Győrffy Árpád

Az Országos Kéktúra 50 Jubileumi Vándorlás résztvevői egy hete indultak az irottkői kilátótól, hogy két állandó túrázó, a szentendrei Kapornai István és a budapesti Tóth Tamás és az állandó cserélődő társak a több mint 1100 kilométeres útvonalat Hollóházáig megtegyék.

A Veszprém megyei szakasz megkezdésénél az ajkai Pajtli Sándor és Pajtliné Kerti Mária vette át a csapat vezetését. Az útvonaluk a  következő napokban elkanyarodik Zalába, de a hétvégén ismét visszaérnek a megyébe. Szombaton reggel nyolc órakor a tapolcai Malom-tónál, vasárnap nyolckor a badacsonytördemici vasútállomásnál lehet bekapcsolódni a napi adag végigjárásába.

Az eddigi útról nagyon emlékezetes volt számukra, hogy a Zala megyei Kisvásárhelyen a falu hatvan lakosa közösen vendégelte meg a községen áthaladó 35 túrázót. Sümegen Mag Éván, a Veszprém megyei természetbarát Szövetség elnökén kívül senki sem fogadta vagy búcsúztatta a városban éjszakázó túrázókat. Előzetes jelzésükre csak egy levelet kaptak a polgármesteri hivataltól, melyben figyelmükbe ajánlották a város látnivalóit. Ezzel szemben a tördemici önkormányzat igazi vendégként fogadja a túrázókat, akiknek  éjszakai szállásként felajánlotta a teleházat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!