Veterán autócsodák versenye

Balatonalmádi - Mindenütt rengetegen várták a Balaton Classic résztvevőit szombaton; Tihanyban, Balatonfüreden, Zánkán és a központban, Balatonalmádiban nagy sikerük volt az autócsodáknak.

Halmos György

A negyedik alkalommal megrendezett versenyen nagyon változatos mezőnynek, 31 márka képviselte magát, ami rekord a Szuperkupa futamok történetében. A versenyt nagyon precíz versenyzéssel, minden nehezebb feladatot hibátlanul megoldva az  Ilkovits Ádám-Kemenes Csilla (VW Bogár, 1965) páros nyerte. A dobogóra Szabó Endre, Gömöri Melinda (Mercedes 230 SL, 1966), illetve Erdélyi Zoltán és Erdélyi Zoltánné (Jaguar 420 Sovereign, 1968) állhattak. A Szuper kategória győztese Cselikovics János és Petró Zoltán (Mercedes-Benz 190 SL, 1959) lett, míg a legjobb Youngtimer díját Hajdú Zsolt és Jacsó János (Nissan 300 ZX, 1985) vehették át.

 

 

Már a startra is nagyon sokan voltak kiváncsiak, rengetegen látogattak ki szombaton délelőtt a Pannónia művelődési központ előtti parkolóba a veterán autócsodák kedvéért. A rangos versenyen összesen 95 jármű (31 márka) vett részt. A verseny egyébként nem hagyományos gyorsasági, hanem úgynevezett átlagtartó, vagyis nem elsősorban a lóerők és a sebesség számít. Az induló járművek közül az egyik legnagyobb népszerűségnek egy nyitható tetejű Rolls-Royce örvendett, ami impozáns méreteivel vonzotta a tekinteteket. Sokan fényképezték az elegancia megtestesítőjét, egy Jaguár E-type 4.2, aminek különlegessége az automata váltója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!