Fejleszt a Valeo - Félmilliárdból új munkahelyek Veszprémben

Veszprém - Ünnepélyes keretek között kedden elhelyezték a Valeo új üzemcsarnokának alapkövét, a gyár létszáma további 200-250 dolgozóval bővül majd.

Halmos György

A cégcsoport vezetői az alapkőletétel alkalmából  méltatták a veszprémi gyáregység eredményeit, többek között az állandó és folyamatos feljődést. Ennek kapcsán elhangzott, hogy a Valeo Auto-Electric Magyarország egymást követő két esztendőben 30 százalékos növekedést produkált.

Marc Vrecko, a Valeo Comfort and Driving Assistance System üzletági elnöke arról beszélt, hogy az üzletág nagyon fontos helyszíne a veszprémi üzem. Az év végére a veszprémi gyár a teljes termelés egytizedét adja majd, emiatt és az állandó növekedés miatt szükséges a fejlesztés. - Folyamatosan bővül a veszprémi egység termékpalettája, sőt a fejlesztésben is fontos szerepet tölt be a cégen belül - hangsúlyozta.

Fonyódi Levente, a Valeo Auto-Electric Magyarország Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az új üzemcsarnok 3600 négyzetméter alapterületű lesz, ebből 400 négyzetméter szociális terület. Az autóipari alkatrészek gyártásával foglalkozó, több mint 1100 embert alkalmazó gyárban az időszak végére mintegy kétszázzal nő a létszám. Az 580 millió forintos beruházással január végére végeznek. A beruházás teljes összegéből 175 millió forint támogatást nyertek az Új Széchenyi-terv Operatív Program keretéből.

Porga Gyula polgármester úgy fogalmazott, hogy az alapkőletétel a jövőbe vetett hitet jelenti. - Biztos vagyok abban, hogy amikor a menedzsment a veszprémi fejlesztésről döntött, akkor az ügyvezető személye és a cég eredményei mellett a környezet, a "város klímája" is hozzájárult ehhez - hangsúlyozta a polgármester. Hozzátette, a beruházással a megyeszékhely is jelentősen fejlődik.

A Valeo Auto-Electric Magyarországnál jelenleg 5600 négyzetméteren termelnek, ez bővül további 3600 négyzetméterrel. Az elmúlt esztendőben 140 millió euró volt a cég árbevétele, az idei évre pedig 180 milliót terveztek. Két évvel ezelőtt, a gazdasági világválság évében is sikerült négy százalékkal növelni az értékesítést, ami tavaly már 35-40 százalékkal emelkedett. Jelenleg 72 gyártósoron készülnek a főbb termékeik, így például a kormányoszlop-kapcsolók, az egyedi kapcsolómodulok, a kameravezérlő egységek, a beltéri vezérlők és a nyomatékszenzorok, valamint az elektromos szervorásegítő egységek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!