A zene íze a Méz Rádióban: új adó a megyeszékhelyen

Veszprém – Méz Rádió névvel új helyi rádió kezdte meg adását hétfőn a megyeszékhelyen.

Szausev Xénia

A negyvenmillió forintos költségvetéssel indult rádió helyieknek szól helyiekről – jelentette be Herendi Gábor ügyvezető-főszerkesztô a városi médiumot bemutató sajtótájékoztatón. – A megyeszékhely 40–50 kilométeres körzetében fogható az adás – mondta Herendi Gábor, hozzátéve: a stáb többsége az egykori Jam Rádió munkatársaiból állt össze.

A csapat tagjai Komanitzky Zoltán, Veress Erzsébet, Balogh József és Bihariné Pelikán Hajnalka kereskedelmi igazgató. Jó zenét kívánnak adni, a Beatlestől kezdve egészen a friss slágerekig, helyi hírekkel fűszerezve. Veszprém új rádiója a 103,1 megahertzes frekvencián sugározza adásait. A technika vadonatúj, a profi berendezéseket az Egyesült Államokból hozatták.

Herendi Gábor elárulta, első hírként egy újszülött világrajöttét közölték, aki hétfőn hajnalban született. A szülőknek az éteren keresztül gratulált. Tervezik, hogy a későbbiekben helyi zenekaroknak bemutatkozási lehetőséget biztosítanak, valamint bővítik műsoraikat és programjaikat is. Némedi Lajos, Veszprém alpolgármestere szerint hiányzott már a városból egy olyan saját rádió, amely a városvezetésnek segítséget nyújthat a helyi tájékoztatásban és a lakossággal való folyamatos kapcsolattartásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!