Gyerekveréssel is vádolják a kirúgott fideszes tanárt

Ajka - Schwartz Béla polgármester szerdai, "Létszámcsökkentéskor a leggyengébbek távoznak" címmel rendezett sajtótájékoztatójában szólt a közelmúlt leépítéseiről és a szabálysértések rendezéséről.

Tóth B. Zsuzsa

Mint elmondta, a város költségvetése egyensúlyban van, a tervezett feladatokat végre tudják hajtani. Az intézmény összevonásokkal azonban létszámcsökkentések is történtek. A hivatal létszáma 120 főről 76 főre csökkent, a középiskolák összevonásával 24-en veszítették el állásukat, a konkrét döntést az intézményvezetők megerősítették. Így váltak meg a Fidesz helyi elnökétől, Stolár Mihálytól is, akivel kapcsolatban Schwartz Béla azt szintén elmondta, hogy a testnevelő tanár esetében az is indokolta a döntést, hogy gyerekeket bántalmazott és tanórái maradtak el.

Schwartz Béla csekkekkel igazolta, hogy aznap fizette be azt a kétszer harminc ezer forintos büntetést, amelyet gyorshajtásért szabtak ki, amikor a szolgálati gépkocsit vezette. Ugyanis, mint mondta, kedden zárult le az a vizsgálat, amely megerősítette, hogy a bemérés időpontjában valóban ő vezetett. A százezer forint alatti összeget a hivatalnál alkalmazott gépjármű üzemeltetési szabályzat szerint az üzembentartó fizeti, nem a vezető. Ennek ellenére úgy véli, amikor ő vezet, be kell fizetnie az összeget. Véleménye szerint lehetséges, hogy ideje lenne felülvizsgálni a 2008-as szabályt.

A polgármester elmondta továbbá, hogy a kormánypárti képviselők a nyilatkozataik folytán okozott eszmei és konkrét károkért még felelősségre vonásra számíthatnak.

Lapunk megkereste Stolár Mihályt, aki úgy reagált a vele kapcsolatban elhangzottakra, hogy korábban már feljelentette a polgármestert, most azonban azt még rágalmazással egészíti ki. Kijelentette, hogy soha nem vert gyereket. Meggyőződése, hogy a fentiek csak a válságról való figyelem elterelés célját szolgálják. Az állása valóban megszűnt, de azt nem akarja személyes konfliktussá degradálni, hiszen az elküldött pedagógusok mindegyike képzett és kiváló szakmai munkát végzett. A közéleti szerepei miatt nem csak pedagógusi munkája volt, a tanóráin helyettesítették. Amikor azok mégis elmaradtak, akkor nem sikerült megoldani a helyettesítést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!