Díszmadarak díszkiállítása

Veszprém - Öt évvel ezelőtt alakult meg a Veszprém Megyei Díszmadárbarát Egyesület, mely évente látványos kiállításon mutatja be a szép madarakat.

Varga Ibolya

A kiállítás ebben az évben új helyszínre költözik,  a Városi Művelődési Központba. A helyszínt adó intézménnyel karöltve először hirdettek meg rajzpályázatot az általános és középiskolás diákoknak több korosztályban. A pályamunkákat kiállításra kész állapotban máig kell a művelődési központba eljuttatni. A pályázaton két témában várnak képeket: hazánk vadon élő madarairól vagy a díszmadarainkról. A legjobb alkotásokat bemutatják a madárkiállításon, alkotójukat jutalmazzák a nyitónapon, szeptember 17-én a 10 órakor kezdődő eredményhirdetésen. A madarak még vasárnap is látogathatók lesznek.

Láthatunk hazánkban is honos, de már ritka madárfajokat, mellette papagájokat és más egzotikus fajtákat. Lesznek nagy testű madarak, mint amilyen a kakadu, és olyanok is, melyek már utánozzák az emberi beszédet. A kiállítás egyben tenyészszemle is lesz. Képzett madártenyésztők csoportja fogja eldönteni, hogy az adott egyedek továbbtenyésztése kívánatos vagy sem.

Címkék#díszmadár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!