Eladott radiátorok, bizonytalan tolvaj - Bűnügyi hírek

Megyei körkép - Meggondolta magát egy tolvaj egy veszprémi bevásárló központban, és visszavitte a lopott húst az áruházba. Egy albérlő pedig eladta a lakás radiátorait, a fűtési szezon kezdetével azonban mindent elárasztott a víz. Rendőrségi hírek Veszprém megyéből.

Napló Online

Meggondolta magát a tolvaj

Veszprém egyik nagy bevásárló áruházából nem szokványos bolti lopásról érkezett bejelentés hétfőn. Egy 22 éves veszprémi fiatalember 3.000 Ft értékben tőkehúst kért az eladótól, melyet a bevásárlókocsi helyett a táskájába rakva vitt át a kasszasoron fizetés nélkül. Még mielőtt azonban elhagyta volna az áruházat, valamiért meggondolta magát, visszavitte az eladótérbe az árut, és elhelyezte azt az egyik polcon. A biztonsági személyzet azonban észlelte a lopást, értesítették a rendőröket, akik tulajdon elleni szabálysértés miatt tettek feljelentést az ügyben.  

Eladta a lakásból a radiátorokat

Hétfőn egy veszprémi közös képviselő tett feljelentést az egyik bérlő ellen, aki a lakásában található radiátorokat lefűrészelte, majd azokat értékesítette. A férfi azzal viszont nem számolt, hogy a fűtési szezon kezdetével a rendszert újra feltöltik majd vízzel, ami elárasztott a többi lakást is, több millió forint kárt okozva. A férfi ellen lopás miatt indult büntetőeljárás a Veszprémi Rendőrkapitányságon. 

Százezrek voltak az ottfelejtett táskában 

Sokba került a feledékenysége annak a veszprémi férfinek, aki pénteken a reggeli órákban személygépkocsival Budapestre utazott. Indulás előtt a csomagtérbe több táskát is bepakolt, egyet azonban az autó mellett, a járdán felejtett. A táska hiányát Budapestre érve vette csak észre, ekkor azonban már hiába telefonált haza, az már nem volt meg. A táskában 700. 000 Ft készpénzen kívül egy iPod, valamint iratok is voltak. Ismeretlen elkövető ellen nagyobb értékre elkövetett lopás miatt indult büntetőeljárás a Veszprémi Rendőrkapitányságon.

Aknafedelet és mobiltelefont is vittek a lomizók

Szeptember 26-án reggel egy MÁV alkalmazott tett bejelentést arról, hogy a herendi vasútállomás területén, részben elkerített helyen lévő vízóraakna fedele eltűnt, valamint egy annak közelében lévő tűzoltószekér ülésén felejtett mobiltelefont is elvittek ismeretlen tettesek. A bejelentő lehetséges elkövetőként jelölte meg a nem sokkal korábban közelben járt lomizókat. A megadott jármű, valamint személyleírások alapján a helyszínre irányított járőrök a vélt tolvajok felkutatására indultak, majd a polgármesteri hivatal előtt felismerték és intézkedés alá vonták őket. A rendőri intézkedés során az eltulajdonított tárgyak maradéktalanul megkerültek, amelyeket lefoglaltak és rövid időn belül tulajdonosaiknak visszaszolgáltattak, míg az elkövetőkkel, egy fiatal felnőtt és két fiatalkorú egyházaskeszői lakossal szemben szabálysértési feljelentést tettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!