Kis dugó, nagy dugó. Mi az? – Épül a körforgalom

Veszprém - Hogy pontosan meddig tart a városközpontban az ötágú körforgalom építése azt nem tudni, de a jövő nyári turisztikai szezonra elkészül. Ha nem jön közbe semmilyen váratlan esemény – nyilatkozott korábban az alpolgármester. Utánajártunk mi újság a körforgalom építésével.

Szausev Xénia

Hogy mindenki erre várt volna, abban nem vagyunk egészen biztosak, de elkezdődött és innen már nincs visszaút: csak előre és öt ágban. Szeptember hatodikán megtörtént a munkaterület átadása, és ezzel a közbeszerzésen nyertes Practical Kft. elkezdhette a város új körforgalmának a kivitelezését és annak előkészületeit.

Mi újság a belvárosban?

Már múlt hét végén szembetűnő változás fogadta a belvárosba érkezőket. Első lépésként - a még forgalomkorlátozással nem járó - jelentős bontások kezdődtek el:  a gördeszkások által kedvelt burkolt placc a „Szikviz” és a körülötte levő park ma már körbekerített és feltúrt építési terület. A deszkások, akik érdekes színfoltjai voltak a városnak, kénytelenek lesznek valami új terepet keresni maguknak.




- A körforgalom íve miatt ez a területrész az építéssel leginkább igénybe vett terület – tájékoztatott Schmidt István, a polgármesteri hivatal városfejlesztési irodájának vezetője. - Következő lépésként, szakaszosan hajtjuk végre az útépítést úgy, hogy a csomópontban a közlekedést és áthaladást biztosítani tudjuk – tette hozzá.

Ettől függetlenül az ilyen nagyvolumenű építkezés velejáróival számolnunk kell: vagyis folyamatos fennakadásokra, de ahogy arról már korábban beszámoltunk, a hivatal megszervezte a kerülőutak kijelölését és buszmegállók áttelepítését is.



Hol közlekednek majd a gyalogosok?

- A jelenlegi átkelőhelyek addig maradnak, amíg a kivitelező nem ér ezekhez a szakaszhoz, utána a McDonald’s felöli zebrán tudnak majd közlekedni – mondta Schmidt István, hozzátéve, a két (Jutasi-Budapest úti valamint az OTP Banknál lévő) átkelő közötti távolság 174 méter, így nem szükséges külön átkelőt kijelölni. - Amennyiben  igény lenne rá, megvizsgáljuk, és aszerint járunk el.



A lakóknak, turistáknak persze nincsen aggódni valójuk, hiszen az önkormányzat többször ígéretet tett arra, hogy folyamatosan tájékoztatja a lakosságot az építkezés menetrendjéről és a gyalogos-, valamint autóforgalmat érintő változásokról. Várjuk.

További fotókért klikk ide


További részletekért és az előzményekért klikkeljenek kapcsolt anyagainkra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!