Év végére kinyit az áruház a Dózsavárosban?

Veszprém - A jelek szerint mégsem nyit ki a Penny Market karácsonyig a Dózsavárosban. Mihalovics Péter, a körzet fideszes országgyűlési és önkormányzati képviselője még bizakodik, kérdésünkre azt mondta, továbbra is reméli, időben elkészül a beruházás és az áruház is kinyit a korábbi ígéretekhez híven.

Szausev Xénia

A Dózsa téri bevásárló-komplexum építése rendben zajlik - nyilatkozta megkeresésünkre Mihalovics Péter, hozzátéve, a napokban megkezdődnek a közterületi kiegészítő munkák is. Korábban úgy nyilatkozott a képviselő, hogy "minden perc számít, ezért minden garanciát megad az önkormányzat és a projekt mellé áll, hogy az mielőbb elkészüljön." Majd Schmidt Istvánhoz, a polgármesteri hivatal városfejlesztési irodája vezetőjéhez irányított bennünket további információért.

A hivatal szakembere elmondta, (a kivitelező Switelsky Kft. kérelme alapján) a közlekedési hatóság és közútkezelő engedélyét követően, napokon belül elkezdődnek és várhatóan november végéig tartanak majd a részleges és időszakos forgalomkorlátozások, első körben, a Csalogány utcában (a Céhház utcáig húzódó szakaszán), illetve a Szent István utcában. Ezt követi a Sarló utcai csomópontnál valamint a Szent István utca Gyógyszertári parkoló bejárata felőli oldalon lévő forgalomkorlátozás.

- Ebben az időszakban az Orgona presszó és a posta előtti útszakaszon félpályás útlezárásra kell számítani. Továbbá megszűnnek a Dózsa térről a Csalogány utca irányába, valamint a gyógyszertár irányába vezető gyalogos átkelőhelyek is - mondta Schmidt István, hozzátéve, ezek a munkák várhatóan november 7-ig elkészülnek.

Végül felhívta a lakosság figyelmét arra, hogy amennyiben tudják, kerüljék el a teret, ahol a félpályás útlezárásoknál jelzőlámpás forgalomirányítással kell számolni.

Második ütemben félpályás útlezárás

A '48-as emlékművet elbontották, mivel a tér átalakításával ezt is áthelyezik majd. Tavasszal felújítva visszakerül végleges helyére. Második ütemben az egész Dózsa György tér mentén (Szent István utca  - Csalogány utca) félpályás útlezárás várható: ekkor készül az út nyomvonalának másik félpályás kivitelezése a csomópontok kialakításával. A kivitelező törekszik arra, hogy a forgalomkorlátozások során (ha szűkített útpályán is, de) biztosítsa a kétirányú forgalmat. Schmidt István elmondta, a nyitást a kivitelezés befejezéséhez igazítják, amely elvileg (térburkolat, emlékmű, parkosítás) 2012. február 28-ig készül el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!