Nem lesz felüljáró az aluljáró helyett

Veszprém - A napokban szárnyra kapott híresztelések szerint az önkormányzat meggondolta magát, és az épülő ötágú csomópont fölé inkább felüljárót építtet, mivel a sziklás terület megmunkálása, az aluljáró építése sokkal drágább lenne az előzetes számításoknál.

Szausev Xénia

- Veszprém jellemzően dolomitos sziklás területen fekszik, így bármilyen térszín alatti munka nehéz és költséges, ilyen volt a közmű-rekonstrukció is - válaszolta a Napló kérdésére Schmidt István, a polgármesteri hivatal városfejlesztési irodájának vezetője, hangsúlyozván: az aluljáró építésénél nagy teljesítményű verőfejes munkagépekkel történik a szikla vágása, amely időigényes és nehéz feladat, de nem lehetetlen.

A hivatal szakembere határozottan cáfolta a felüljáróval kapcsolatos híreszteléseket az épülő Jutasi út-Budapest utcai körforgalomnál. Hozzáfűzte, bár a felüljáró olcsóbb megoldás, de egyáltalán nem esztétikus és városképi szempontból kifogásolható lenne.

- A felüljárón nincs biztosítva az akadálymentes átkelés például a mozgássérültek, babakocsisok, kerékpárosok részére - érvelt Schmidt István a felüljáró ellen, hozzátéve, a térszín alatti aluljáró-építés valóban költséges, de hosszú távon biztonságos közlekedési megoldás. Ezért döntöttek ennek építése mellett, tudtuk meg az irodavezetőtől.

Végül arra a kérdésünkre, hogy hol tart a körforgalom építése, a szakember elmondta, a héten a közműkiváltások és a forgalomtereléshez szükséges útépítési munkák zajlanak, jövő héten pedig nekifognak a Budapest utca átvágásának és az ezzel kapcsolatos sziklamunkának is.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, november 2-án drasztikusan megváltozik a belváros forgalmi rendje: a munkaterület biztosítása érdekében a Jutasi út, illetve a Budapest utca forgalmát a hotellal szembeni parkoló területére terelik, továbbá a Jutasi útról az Ady utca és az Ádám Iván utca irányába nem lehet majd hajtani. Az Ady utca felől a Budapest utcára csak jobbra, illetve a Jutasi útra kizárólag egyenesen lehet autóval ráhajtani. Az Ádám Iván utca, Bezerédi utca, Kabay János utca forgalmi iránya nem változik.  A jövő héten életbe lépő, felvázolt forgalmirend-változás várhatóan év végéig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!