A gyógyulás háza - Megáldották az elkészült új egészségközpontot

Balatonalmádi - Három háziorvosi és egy gyermekorvosi praxis, különböző szakrendelések, ultrahang, röntgen és laboratórium is helyet kapott a napokban át-adott egészségügyi központban.

Varga Domokos Péter

A létesítmény nemcsak a Balatonalmádiban, hanem a kelet-balatoni kistérségben élő közel 30 ezer polgárt is szolgálja. A megvalósításhoz 400 millió forint uniós támogatást nyertek el, a végül 650 millió forintba kerülő beruházáshoz a különbözetet Balatonalmádi önkormányzata biztosította. A kivitelezést az SZ-L Bau Építőipari Kft. 2010 márciusában kezdte el. A múlt csütörtöki ünnepélyes átadáson méltatta az esemény jelentőségét dr. Rácz Jenő, a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Csolnoky Ferenc Megyei Kórház főigazgatója. A használatbavétel előtt megáldotta az épületet Szabó János katolikus plébános és Fauszt Gyula református tiszteletes.

A plébános felidézte, Jézus Krisztus nem ment el részvét nélkül semmiféle ínség mellett, sok beteget meggyógyított. 

- Szerető jóság legyen jelen e falak között, ahol mostantól sok beteg ember keres és talál majd gyógyulást. Minden beteg, aki gyógyulásában reménykedik, kapja meg Istentől a kegyelmet, hogy lel- ki gyógyulására is gondoljon - mondta az áldás előtt Szabó plébános.

Fauszt Gyula tiszteletes a Szentírásból olvasott fel, majd hozzátette: a kegyelem és gyógyulás házává akkor válhat a létesítmény, ha ezen a helyen a betegek a legjobb szakmai törődésben részesülhetnek személyválogatás nélkül, továbbá, ha tehetetlensége miatt senki nem szorul ki a meggyógyulás lehetőségéből. Egyénenként, közösségként és intézményesen is oda kell figyelnünk egymásra - hangsúlyozta az avatón a református tiszteletes.

 

Keszey János polgármester megköszönte az előkészítésben és a megvalósításban részt vevők munkáját, a nőknek virágot, a férfiaknak kisebb ajándékokat adott át. Dr. Dávid Gyula főorvosnak, az almádi képviselő-testület tagjának a pályázatírás és a lebonyolítás során nyújtott nélkülözhetetlen szakmai segítségéért fejezte ki a közösség háláját. Elismerésben részesült többek közt az épület tervezője, Földes László Ybl-díjas építész is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!