Drogdílereket fogtak Pápán

Pápa - Összehangolt rendőrségi akció keretében több, kábítószer terjesztésével gyanúsított személyt fogtak el a pápai rendőrkapitányság területén; öt személyt a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett.

Halmos György

A november közepén tartott bűnügyi akciót - amelyben több kapitányság munkatársai is részt vettek - komoly felderítő és tervező munka előzte meg. A pápai nyomozók négy férfit és egy nőt vettek őrizetbe kábítószer-terjesztés gyanúja miatt. Meghaladja a hatvanat azoknak a fogyasztóknak a száma, akiket előállítottak, és akiken gyorsteszt segítségével vizelet vizsgálatot végeztek. A rendőrök a házkutatások során jelentős mennyiségű, főként marihuánának és származékának, továbbá ecstasynak és speednek tűnő anyagot foglaltak le. Az egyik gyanúsított lakásában és garázsában a nyomozók több tőből álló kenderültetvényre bukkantak. Amennyiben a szakértői vélemény megerősíti, hogy kábítószernek minősül a lefoglalt anyag, értéke több millió forint lehet. A fogyasztók és a terjesztők főként pápai lakosok, néhányan Pápa környéki településeken élnek, életkoruk 17 és 30 év közötti.

A kábítószer terjesztését 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetik. Azok a gyanúsítottak pedig, akik kizárólag fogyasztással követték el a bűncselekményt, vállalhatják az elterelést, vagyis a gyógykezelést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!