Második, harmadik helyezés kendoban

Veszprém - Hagyomány, hogy a kendo sportág képviselői az ősz beköszöntével versenyt rendeznek a sportág korosabb űzőinek részvételével.

Novothny Ottó

Így történt ez az idén is, hiszen a Momiji kupán a 35 és 45 év közöttiek, illetve az ennél is idősebbek külön csoportokban küzdöttek és próbálták felidézni kendos tudományukat. A veszprémi kendo club képviseletében Márkus Csaba a "B" csoportban (vagyis az idősebbeknél) a döntőig menetelt, ám ott végül meg kellett elégednie az ezüstéremmel.

Az "A" csoportban (fiatalabb korosztály) a sorsolásnak köszönhetően a két veszprémi Tóth László és a klubvezető Balogh Tibor már hamar összekerült, utóbbi rutinjának is köszönhetően léphetett tovább.

Balogh a  döntőbe jutásért vívott csatában hosszabbításban kapott ki román ellenfelétől, így végül a bronzérmet szerezte meg, amiért persze megérdemli a dicséretet.

A Momiji kupán az idén először külföldiek is rajthoz álltak, vagyis a nemzetközi mezőnynek köszönhetően változatosabb lett a vetélkedés.

A veszprémiek a hagyományoknak megfelelően ezúttal is jól szerepeltek.

 

Címkék#kendo

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!