Összeírás keddig

Veszprém - Október 31-én, hétfőn éjfélkor véget ért a népszámlálás első szakasza, amelyben mindannyiunk számára kötelező volt az adatszolgáltatás, aminek elmulasztása szabálysértésnek minősül.

Varga Ibolya

Személyenként ötvenezer forintos bírsággal is sújthatók azok, akik nem tettek eleget az adatszolgáltatási kötelezettségüknek. Ebben az esetben sem a bírságolás a cél, aki valamilyen akadályoztatása miatt nem adta meg az adatait, mielőbb keresse meg számlálóbiztosát, akinek nevét és telefonszámát megtalálja a népszámlálás kezdetén eljuttatott adatszolgáltatói borítékon.

Ha nem kapott adatszolgáltatói borítékot vagy értesítést a számlálóbiztos érkezésének idejéről, jelezze ezt a hiányt az önkormányzat jegyzőjénél. Hívhatja az ingyenes zöldszámot (06-80-200-014 vagy 06-80-200-224), ahol tájékoztatást kaphat számlálóbiztosának elérhetőségéről.

Írhat e-mailt az [email protected] címre, ahonnan választ kaphat a kérdéseire.

Fontos, hogy azok is keressék a kapcsolatot a számlálóbiztosukkal, akik az interneten elkezdték a kérdőívek kitöltését, de valamiért nem fejezték be, illetve interneten nem mindenkiről töltöttek ki személyi kérdőívet, akivel egy lakásban élnek.

Október 31-én éjfélkor véget ért a hivatalos adatgyűjtés, ezt követően már csak a pót- összeírás keretében lehet számot adni magunkról: november 2-a és 8-a között a polgármesteri hivatalban lehet jelentkezni a kérdőívek kitöltésére.

Ekkor még azok is pótolhatják adataikat, akik eddig nem kívántak élni a válaszadás lehetőségével vagy megtagadták az adatszolgáltatást, és ezzel elkerülhetik a bírságolást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!