Pályázat nélkül jutott a Várkerthez

Veszprém - Pályázat nélkül jutott a Várkert presszóhoz az új bérlő. A városi önkormányzat felmondta a szerződést.

Napló

A városban többen azt beszélik, hogy új bérlője van a Várkert Café&Clubnak, aki “túl olcsón” jutott hozzá a bérleményhez. Azóta azt is hallani, hogy a város máris felmondta a szerződést az új tulajdonossal.
Az önkormányzat tulajdonosi bizottságának elnökét, Baumgartner Lajost nem sikerült elérnünk, Porga Gyula polgármester viszont arról tájékoztatott, hogy csütörtökön, november 10-én levelet írt (és még aznap eljuttatta) Sándor Józsefnek, az új bérlőnek,  közölve, hogy a szerződés semmis és öt napon belül ki kell költöznie.

A Várkert Café&Club a város tulajdona, a vagyonkezelő a Művészetek Háza, s az új bérlővel az intézmény  igazgatója, Hegyeshalmi László írta alá a  szerződést, október 26-án.

A tulajdonosi bizottságnak ez ügyben nem volt jogköre, sem feladata, ez az eljárás a vagyonrendelettel ellentéses. Ugyanis az új bérlő nyilvános pályázat nélkül jutott a bérleményhez és ezért lényegtelen, mennyiért vette bérbe. A váltásra azért volt szükség, mert a korábbi bérlőnek tartozása volt.
Porga Gyula hangsúlyozta: a szerződést felmondták, semmisnek tekintik, az új bérlőnek hétfőn vagy kedden ki kell költöznie.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!