A laborra nem kell várni - kísérleti jelleggel megszűnt a várólista a megyei kórházban

Veszprém - A laborvizsgálatoknál hiába ütemezték be a betegeket egy adott időpontra, a megjelenést akkor is a közlekedési eszközök érkezési idejéhez kapcsolták.

Varga Domokos Péter

Így indokolta a megyei kórház főigazgatója azt, hogy miért szüntették meg a várólistát a laborvizsgálatoknál. Dr. Rácz Jenő elmondta, reggel, amikor a buszok megérkeztek a megye falvaiból, a betegek elmentek a laborba és ott várakoztak, függetlenül attól, hogy mikorra szólt az időpontjuk. Ezt látva és érzékelve a személyzet – ha volt felszabaduló idejük – levette a mintát. Emiatt döntöttek úgy, hogy kísérleti jelleggel megszüntetik a várólistát. A tapasztalatok azt mutatják, hogy nincs nagyobb tumultus, mint korábban, nem nőtt a várakozási idő, ám rengeteg vitát, az egészségügy presztízsét romboló konfliktust előztek meg. (Rendszeresen történt összezördülés amiatt, ha valakit az érkezését követő pár perc múlva behívtak, mások pedig már órák óta várakoztak.) A döntésükbe az is belejátszott, hogy egyes laborvizsgálatokat muszáj reggel elvégezni, hiszen szükséges az éhgyomorral történő megjelenés. Ugyancsak ezt erősítette, hogy célszerű az automatákat szűk körben – reggel – működtetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!