Uzsorásokat helyeztek előzetesbe

Uzsora és zsarolás bűntett elkövetésének gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyeztek két szúcsi lakost - közölte Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-vel.

MTI

A szóvivő elmondta: négy helybéli tett feljelentést a rendőrségen, miszerint kisebb kölcsönöket vettek fel egy magánszemélytől, aki azonban olyan magas összegeket követel vissza, hogy nem tudják kifizetni. A 37 éves szúcsi lakos és élettársa a kölcsönt, illetve annak kamatait fenyegetőzéssel próbálta behajtani, emiatt a sértettek már a lakásukba is féltek visszamenni. Az uzsorakölcsönök törlesztése két éve tart.     
A rendőrök előállították a 37 éves szúcsi lakost és élettársát, a házkutatáson a kölcsönadásra vonatkozó iratokat és feljegyzéseket is találtak. A két gyanúsítottat csütörtökön helyezték előzetes letartóztatásba. Azóta már többen is jelezték, hogy a bűnügy sértettjei - tette hozzá a szóvivő.
Elmondta azt is, hogy az egyik gyanúsított szervezetében a gyorsteszt drog jelenlétét mutatta ki, ezért ellene kábítószerrel visszaélés gyanúja miatt is eljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!