Föld, víz és Isten

Tapolca - A földtulajdon, a földbirtok jelenlegi helyzetének mielőbbi felmérését, illetve konkrét vízgazdálkodási stratégia kidolgozását tartja kiemelten fontos teendőnek a Kisgazda Polgári Egyesület-Kisgazda Polgári Szövetségpárt (KPE-KPSZ).

Szijártó János

Erről dr. Turi-Kovács Béla a kormánnyal szövetségben lévő párt országos elnöke tájékoztatta a sajtó munkatársait a közelmúltban. A Tamási Áron Művelődési Központban elhangzott, a földtulajdon mai rendszere sajnos olyan, hogy a többség, szinte menekül tőle. Így azon sem kell csodálkozni, hogy sok terület külföldi kézbe került. Ha olyan körülményeket teremt az állam, hogy érdemes lesz gazdálkodni, termelni, a föld is mindjárt más megítélés alá kerül és nem kell azzal foglalkozni, hogy ki, milyen zsebszerződéssel szerzett területet.

A másik nagy kincsünk, a víz szintén komoly tényező hazánkban, amelyet egyelőre nem használunk ki. Turi-Kovács Béla szerint nagyon nagy érték van a kezünkben, amelyet egyelőre nem igazán fordítunk hasznunkra. Átfogó vízgazdálkodási stratégiára van szükség, amelyre a kisgazdáknak van konkrét elképzelése. Az elnök arról is szólt, hogy módosítóindítványt tervez benyújtani az egyházakkal kapcsolatos törvényhez, hiszen abból, mint mondta, kimaradt, hiányzik Isten konkrét megnevezése, annak ellenére, hogy hazánkban a legnagyobb tábort az Istenhívő keresztények alkotják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!