Így tudhatja meg, mit tárol önről a Facebook

Kíváncsi, milyen informciókat tárol önről a Facebook? Töltse le az adatokat útmutatónk segítségével!

Napló Online

Korábban kérésre CD-n küldték ki az adatokat, a szabályozó hatóságok, adatvédelmi aktivisták és kormányok nyomására a Facebook letölthetővé tette az adatokat.

A művelet egyszerű, A Facebook-profilunk jobb felső sarkában a kezdőlap felirat mellett kattintsunk a lefelő mutató háromszögre. A legördülő menüből válasszuk ki a Fiókbeállítások menüpontot. Itt görgessünk lefelé addig, míg meg nem látjuk a Tölts le egy másolatot a Facebookon tárolt adataidról linket. Erre kattintva jutunk el a Készíts másolatot Facebook megosztásaidról gombhoz. Egy klikk, és a rendszer összegyűjti a publikált fényképeket, üzenőfal-bejegyzéseket, üzeneteket és egyes további információinkat. Ez a művelet eltartható egy ideig, nem azonnal kapja meg a felhasználó. A rendszer e-mailt küld, amint az archívum készen áll a letöltésre. Ha ez megtörtént, a személyazonosság igazolását követően lehet letölteni a fájlt.

Az archívum tartalmazza az összes fényképet és videót, amit a felhasználó megosztott a Facebookon, az üzenőfalra írt hozzászólásokat, üzeneteket és chat beszélgetéseket, az ismerősök nevét és e-mail címét. Nem tartalmazza viszont az ismerősök fotóit és állapotfrissítéseit, más emberek személyes adatait és más emberek bejegyzéseihez fűzött hozzászólásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!