Napló fórum: Gondok, örömök, észrevételek

Veszprém - Idén első alkalommal szervezett a Napló fórumot. Ezúttal a belváros lakóit hallgattuk meg gondjaikról és észrevételeikről.

Szausev Xénia

A Kossuth Lajos Általános Iskolában tartott szerda esti rendezvényen Némedi Lajos alpolgármester és Ferenczy Gábor, a Pro Veszprém Kft. ügyvezetője is részt vett. Barták Péter, a Napló főszerkesztője elmondta, lapunk fontosnak tartja, hogy közvetlenül is találkozzon azokkal, akik nap mint nap kézbe veszik az újságot és hogy közelebb kerüljön az olvasókhoz. 

Barták Péter röviden bemutatta az újságot, majd beszámolt az elmúlt években megváltozott információszerzési szokásokról, amelyekhez az újság is alkalmazkodott. Szólt arról, hogy nőtt a lap olvasottsága, és a megyei és országos napilapok rangsorában a Napló előkelő helyen áll. Ezután kaptak szót a lakosok. Kun László, a Cholnoky Polgárőrség elnöke arra volt kíváncsi, hogy az épülő ötágú körforgalom közepébe zöld terület helyett, nem lehet-e inkább szökőkutat telepíteni. Schmidt István, a városfejlesztési iroda vezetője elmondta, van igény képzőművészeti alkotásra, ám ennek részleteit Porga Gyula polgármester majd időben a nyilvánosság elé tárja.



Takács Zoltán Ady Endre utcai lakos arra hívta fel a figyelmet, hogy a közüzemi szolgáltató akadozva viszi el a háztartási hulladékot a belvárosi építkezés miatt. A közműhálózat vezetékei időnként eltömődik, így a víznyomás lecsökken, időnként a víz is elmegy - tette hozzá. Némedi Lajos megköszönte a lakosok türelmét és azt ígérte utánajár a gondoknak. Dobos Gábor arra volt kíváncsi, mi a városvezetés szándéka az egykori Séd mozi előtti térplasztikával, majd hangsúlyozta, félti a művészeti és helytörténeti szabadtéri alkotásokat. Ferenczy Gábor úgy reagált, a tervezők a lehető legtöbb értéket igyekeznek megtartani, megvédeni és későbbre ígért választ.




Gondok, melyeknek utánajárunk

- a Kossuth utca 1. épületének egészségügyi és esztétikai problémájának megoldása

- a volt Séd mozi előtti térplasztika kérdése

- az Ady Endre utca környékén akadozik a szemétszállítás az építkezések miatt

- a sétálóutcán található korlát nélküli lépcsők balesetveszélyesek

- a Barátság park melletti lakópark kivilágításának lehetősége

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!