Nem mindegy, hol van az ágyunk

A feng shui szerint életünk problémáinak sokaságán képes segíteni, ha megfelelően rendezzük be a hálószobát.

Tóth B. Zsuzsa

A feng shui mesterek szerint az egészség alapja a jó alvás. A hálónk, ágyunk helyének megválasztása nagyon fontos, hiszen életünk jelentős részét töltjük ott. A nappali fény, a megfelelő szellőzés, a jól megválasztott színek a hálóban meghatározók. Kerüljük a helyiség zsúfoltságát. Praktikus, ha a hálószoba lakásunk csendesebb részén van. Az ágy helyének megválasztásánál a számunkra kedvező irányok közül választhatunk egyet, amely felé néz majd fejük alváskor, de sose nézzen az ajtóra. A fal, az ágynemű és a berendezés színének megválasztásával harmóniát teremthetünk. Az ágyat csendes helyre tegyük, ne legyen közvetlen az ablak alatt és ne legyen olyan falon, amelyben vízvezeték van. Szerencsés, ha az ágy körbejárható és legalább fél méter távolságra van a falaktól, bútoroktól. Ha radiátor mellett van, takarjuk a fűtőtestet faráccsal.

Kényelmes, de nem hasznos, ha a fürdőszoba és a vécé ajtaja közvetlenül a hálószobára nyílik. A feng shui szerint szabadon lévő gerendák alatt, kiugró sarkok közelében ne aludjunk, vagy legalább álmennyezettel, esetleg felfüggesztett vászonnal takarjuk el. A fejtámlák formája és az ágynemű szobához illeszkedő színe segíti a harmónia elérését. A vágott virág szintén jó ötlet, de mindig friss vízben legyen. A feng shui szempontjából is fontos, hogy a virág ne legyen poros és a váza csorbult. Csobogót ne tegyünk a hálóba.

Lehet tükör benne, de ne az ággyal szemben. Úgy helyezzük el, hogy az ágyból nézve ne lássuk magunkat benne. Például tegyük a szekrény belső ajtajára az egész alakos tükröt. A mérete legyen arányos a hálószobával. Kellő óvatossággal tágíthatjuk is a tükörrel a teret. Fésülködéshez asztalra állíthatót vegyünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!