Tragikus vadászbaleset - Némán gyászolnak a diáktársak

Pápa - Egy percig álltak némán, lehajtott fejjel a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola tanulói és pedagógusai a hétfő reggeli iskolakezdést követően. Így emlékeztek tragikus sorsú diáktársukra, tanítványukra, Tamásra.

Nagy Imre

A szombaton történt erdei tragédia eddig kiderített körülményeit Karnerné Pethő Katalin igazgató ismertette. Tamás osztálytársai mécseseket gyújtottak elhunyt osztálytársuk fényképe előtt.  A ma kivétel nélkül feketében érkező társak nem értik, mi az az ok, ami egy életvidám, komoly, törekvő, a katonai repülés iránt óriási érdeklődést tanúsító fiatalembert elrabolt az élettől.  Az osztály az iskola legjobbja lett féléves teljesítménye alapján. Szinte mindenki javított, komolyan veszik a tanulást, hiszen középiskolás létükből már nincs sok hátra, hamarosan dönteni kell, merre tovább. A sikerhez vezető útból Tamás is kivette a maga részét, az ünneplés helyett azonban a gyász maradt. A mécsesek lassan ellobbannak a rögtönzött emlékhelyen, ám a fiatalok sebei csak nehezen gyógyulnak be. A délelőtt folyamán az osztály együtt látogatott el a Szent József Kápolnába, majd tanáraik haza engedték őket.  A tragikus sorsú fiatalember családja elzárkózott a nyilvánosságtól, ám gyászukban minden együtt érző szülő, testvér osztozik.

 A tragédia részletei

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!