Békétlen Szolidaritás

Veszprém - Még ugyan az építkezés fázisában van a Magyar Szolidaritás Mozgalom (MSZM), de már felütötte fejét a nézeteltérés. Ez a veszprémi regionális ülésen is napirendre került.

Tremmer Tamás

Látványos helyi és országos megmozdulásokkal erősíti közéleti jelenlétét a Magyar Szolidaritás Mozgalom. Erről számolt be Székely Sándor társelnök szerdai veszprémi sajtótájékoztatóján annak apropóján, hogy itt tartották öt megye - Fejér, Veszprém, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Vas  - regionális értekezletét. Elmondta, az építkezés időszakát éli az országosan nyolcezer tagot számláló szervezet. Március 1-jén országértékelőt, 10-én tüntetés tartanak a fővárosban. Legfőbb céljuk, hogy elindítsák a demokratikus ellenzéki kerekasztalt (deka), amelyhez első körben a civil szervezetek csatlakozását várják. Jövőre a dekán keresztül megkeresik azokat a pártokat, amelyekkel együtt lehet működni a kormányváltás érdekében.
 
A regionális értekezleten részt vett Árok Kornél  is. Kérdésünkre Székely Sándor megerősítette, hogy őt már nem tekintik társelnöknek. Árok Kornél a Naplónak úgy nyilatkozott, mivel Kónya Péterék (másik társelnök) őt kizárták, ezért egyelőre nem folytatja a társelnöki tevékenységét. Ez a döntés ezért született, mert ő 2009 óta egy "alvó" párt tagja. Ez egyébként ismert volt a többiek előtt, ezért érthetetlen számára, ez most miért zavar egyeseket.
 
A szervezet Veszprém megyei vezetője, Fapál Ferenc arról tájékoztatott, hogy megyénkben immár ötszázan vannak. Veszprémben január 20-án kezdtek tiltakozó aláírás gyűjtésbe, amit március elejéig folytatnak. Legfontosabb feladatuk a szervezet-, a létszám fejlesztése, ennek érdekében a még alvó városokat szeretnék bekapcsolni a mozgalomba.
 
Árok Kornél leváltása kapcsán megkérdőjeleződött a demokratikus működés, ezért a regionális értekezleten az összes koordinátor bejelentette lemondási szándékát, tudta meg lapunk.

Észrevételeikre hétfőig kérnek választ, a lemondásukat ettől teszik függővé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!