Elfagyott a vezeték, lajtból kapják a vizet (fotóval frissítve)

Vinár - Számos háztartásban kell nélkülözniük időseknek, gyermekeknek, szüleiknek a vezetékes vizet a pápai kistérséghez tartozó településen. A vízhiányt egy elfagyott vezeték okozza.

Nagy Imre

Mint azt az ott élő érintettektől megtudtuk, a hibát szinte azonnal bejelentették,  majd néhány nap múlva a vízmű kiérkező szakemberei  egy kutatógödör ásását követően megállapították, hogy egy fővezeték fagyott el a rendkívüli időjárás következményeként.   - A lakókkal közölték, hogy tavasz előtt nem tudják megoldani a problémát.  Mi türelmes emberek vagyunk, de azért ez nem egy egyszerű helyzet - fogalmaztak Bertáék.  Azt is elmondták, hogy a szakemberek a hét végén visszatértek, vizsgálódtak, és - az enyhe időnek köszönhetően talán annyira felenged a föld - nemsokára nekiállnak a hiba elhárításának. Addig azonban lajtos kocsival szállítják a vizet a településre. Az is kiderült, hogy a bajt egy másik is tetézi, valahol csőtörés is van, ám hogy pontosan hol, azt még nem sikerült kideríteni.

 - Fúrt kutunk nincs, a három nagyfiú, meg a kisebb 10-10 liter vízben fürdik, amit a gáztűzhelyen melegítünk. Így rengeteg gáz is fogy, jóval több a szokásosnál. De nem csak tisztálkodni kell, mosni, főzni és az állatok itatására is kellene a víz. Az a baj, hogy napközben, amikor a lajtoskocsi itt jár, sokszor senki sincs itthon - mondják Bertáék, akik abban bíznak, hogy az elfagyott vízórát nem nekik kell újra megvenniük.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!