Összefüggések a veszprémi rablások között?

Veszprém - Nem lehet kijelenteni, hogy az elmúlt hónapok veszprémi rablásait ugyanaz a személy követte el, de egyes bűncselekményeknél nem zárható ki az azonos tettes sem.

Kelemen Valéria

Erről Kómár Viktória, a megyei főkapitányság sajtóreferense beszélt érdeklődésünkre. Elmondta, hogy a megyei főkapitányságon létrehozott külön nyomozócsoport a korábbiak mellett a Dózsavárosban a múlt pénteken elkövetett fegyveres rablás nyomozását is magához vonta. A nyomozócsoport tagjai jelenleg csak ezen bűncselekmények felderítésére koncentrálnak, fontos lenne számukra, hogy a lakosság részéről érkezzenek információk a rablásokkal kapcsolatban, mert elég kevés használható nyom maradt a helyszíneken.

Megjegyezte, hogy azért is fordulhat elő ilyen helyzet, mert a sértettek nem minden esetben először a rendőrségnek telefonálnak, ezzel pedig jelentős előnyre tehet szert a tettes, bármilyen hamar is kiérkeznek a helyszínre a rendőrök. A rablások átlagosan egy, esetleg két percig tartanak, így hiába érkeznek meg a járőrök nagyon rövid időn belül a helyszínre, például az Egyetem utcai kisbolthoz 40 másodperc alatt, ha a bejelentést megelőzően a sértett hosszú percekig rokonnak, ismerősnek meséli az eseményeket.

A rendőrség 300 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki olyan információval segíti a nyomozást, ami alapján azonosítható az Egyetem utcai tettes. Természetesen a többi esetben is várják az információkat, a rendőrség jutalmazza az egyéb, felderítésben hasznos adat szolgáltatóját is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!