A fa az életet jelenti

Balatonfüred - Ültessünk minél több fát, hogy zöldebb legyen a világ - biztatta hallgatóságát Kalyan Banerjee, a Nemzetközi Rotary Klub világelnöke hétfő délelőtt a Tagore sétány parkjában megtartott ünnepségen.

Győrffy Árpád

A kétszáz országban 34 ezer klubot, s azokban több mint 1,2 millió, másoknak segíteni akaró embert tömörítő szervezet vezetője kétnapos látogatása során jött el a városba, hogy a sétánynak is nevét adó honfitársának, a 150 éve született Rabindranath Tagore Nobel-díjas indiai költőnek a szobrát megkoszorúzza. Az útra elkísérte és a világelnökkel együtt koszorúzott Gauri Shankar Gupta, India budapesti nagykövete és Balogh György, a Rotary Klub magyarországi kerületének kormányzója. A koszorúzást követően a Tagore által 1926-ban elindított hagyomány szerint emlékfát ültettek.

Az emlékfaültetést köszöntő dr. Bóka István balatonfüredi polgármester elismeréssel szólt a Nemzetközi Rotary Klub tevékenységéről, a tagjai által követett értékekről, a tisztességről, a jóakaratról, a gyámoltalanok felkarolásáról. Bejelentette, hogy a város a Rotary  magyar szervezetével közösen nagyszabású nemzetközi konferenciát tart a nyáron.

Kalyan Banerjee köszönetet mondott azért, ahogy a város Tagore emlékét és az indai és magyar kapcsolatokat ápolja. Az emlékfa elültetése  után a város emlékkönyvébe írta beszédében is hangsúlyozott üzenetét: a fa az élet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!