Előzetesben a gyulafirátóti rablás gyanúsítottjai

Veszprém - A Veszprémi Városi Bíróság csütörtökön elrendelte a gyulafirátóti rablással kapcsolatban őrizetbe vett két gyanúsított előzetes letartóztatását - tájékoztatott dr. Némethné dr. Szent-Gály Edit csoportvezető bíró.

Halmos György

Az előzetes letartóztatás április 22-ig rendelte el a bíróság rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A bűncselekmény öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A végzés indokolása szerint mindkét gyanúsítottnál fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye. A döntés nem jogerős, mivel a gyanúsítottak és védőik fellebbeztek. Másodfokon néhány napon belül a Veszprémi Törvényszék dönt jogerősen.

Mint arról beszámoltunk, hétfőn, a bűncselekmény után nem sokkal a rendőrök elfogtak két férfit, akiket a gyulafirátóti takarékszövetkezet fiókjának kirablásával gyanúsítanak. Az egyik férfiről kiderült, hogy 2005 és 2008 között rendőrként szolgált a veszprémi kapitányságon, ez idő alatt több fegyelmi eljárás is indult ellene. Szolgálati viszonya 2008-ban felmentéssel szűnt meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!