Megszűnhet az aktív belgyógyászat Tapolcán

Tapolca - Véglegessé vált a május elsejétől állami tulajdonba kerülő kórházak listája. Megyénkből a tapolcai kórház található rajta. Az intézmény nem zár be, de adott esetben funkciót válthat.

zaol.hu

Várhatóan megszűnik az aktív belgyógyászati ellátás Tapolcán. Egyebek között ezt írta dr. Réthelyi Miklós a tapolcai kórház bezárásának hírével kapcsolatban érdeklődő két szocialista képviselő, Mesterházy Attila és Pál Béla levelére. A nemzeti erőforrás miniszter válaszában kifejti, hogy a helyi igények nagy része járóbeteg-ellátásban, nappali kórházban és rehabilitáción is ellátható. A gyakorlat eddig is az volt, hogy a komolyabb, akut kórházi ellátást igénylő esetek a közeli, magasabb színvonalú centrumokba kerültek.

A tervek szerint korszerű tüdőgyógyászati rehabilitáció és sürgősségi ellátóhely létesül Tapolcán, miközben a sebészeti ellátás - egynapos sebészet - továbbra is működik majd, és a járóbeteg-szakrendelések infrastruktúrája, felszerelése is korszerűsödik. A miniszter tájékoztatójában az egészségügyi ellátórendszer átalakítása céljaként jelölte meg a betegutak és a betegbiztonság figyelembevételével, a jelenleginél hatékonyabban működő egészségügyi ellátórendszer létrehozását, amelynek minőségi szolgáltatásaihoz anyagi helyzetétől függetlenül, szükségletei szerint, egyforma eséllyel férhet hozzá az ország valamennyi polgára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!