Tihanyban lett öngyilkos Bartha Ferenc

Veszprém - A rendőrség vizsgálata szerint feltehetően öngyilkos lett Bartha Ferenc, a TriGranit Holding elnöke. A Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke 68 évesen, tihanyi házában, fegyverrel vetett véget életének.

Napló Online

Hétfőn reggel érkezett bejelentés a rendőrségre, miszerint Bartha Ferenc 68 éves budapesti lakost tihanyi hétvégi házában holtan találták - tájékoztatott Kómár Viktória, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A lefolytatott helyszíni szemle és az eddig beszerzett adatok alapján idegenkezűség gyanúja nem merült fel, a férfi feltehetően önkezűleg, fegyverrel vetett véget életének. Az eset kapcsán a Balatonfüredi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárást indított, melynek során igazságügyi orvos- illetve fegyverszakértő bevonásával vizsgálják a körülményeket.

Bartha Ferenc vasárnap a tihanyi Németh László Művelődési Ház tetőtéri galériájában a Bujtor-emlékkiállítást nyitotta meg, Tósoki Imre, Tihany polgármestere társaságában.

Bartha Ferenc 1943. augusztus 6-án született Budapesten. Középiskolai tanulmányai után a Közgazdasági Egyetem külkereskedelmi szakán tanult, ahol 1965-ben szerzett diplomát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!