Új élet a hegyen - Segítettünk a három gyermeket nevelő édesanyának

Várpalota-Inota - Megszépült otthont vehetett birtokba csütörtökön a három gyermeket nevelő Lájer Szilvia. A várpalotai fiatal asszony tavaly leégett házát olvasóink és partnereink segítségével építettük újjá.

Szabó Péter Dániel

Közel nyolc hónap telt az ominózus tűzeset óta, aminek következtében fedél nélkül maradt a három gyermeket nevelő Lájer Szilvia. Lapunk felkarolta a nehéz helyzetbe került családot, s a november elején megjelent riportunk után példa nélküli összefogás bontakozott ki a megyében.

Különböző cégek, szervezetek és magánszemélyek jelezték, hogy szívesen segítenek a családnak. A kezdeményezés mellé az első pillanattól kezdve odaállt a Talabér Márta vezette várpalotai önkormányzat is. Gyűjtést szerveztek, s az Egy Mosolyért Közalapítvány révén tavaszig albérletet is biztosítottak a családnak. A település polgármesterének segítségével, Horváth Gábor világválogatott kézilabdázó jóvoltából csatlakozott kezdeményezésünkhöz az ország egyik legnagyobb építőipari cége, a Market Építő Zrt. is, akik a tavasz beköszöntével rögvest elkezdték a kivitelezést.

Két hónapnyi munka után elismerésre méltó az eredmény, kétszintes, igényes kivitelezésű házba költözhet vissza a család. A leégett felső szinten előteret és két szobát alakítottak ki a szakemberek, míg lent megújult nappali, konyha és fürdő várja a visszatérő lakókat.

- Boldoggá tesz minket, hogy segítő kezet nyújthattunk, s új esélyt kaphatott Szilvia és a gyermekek _ mondta el a több millió forintos adomány révén újjáépített ház ünnepélyes átadásán Pálffy Zsolt, a Market ügyvezetője. Talabér Márta polgármester megköszönte a lapnak és minden támogatónak a segítséget, valamint reményének adott hangot, hogy a felkínált egyedülálló eséllyel élni tud majd a három gyermeket nevelő édesanya.

- Minden rosszban van valami jó, hiszen a leégett ház helyén új otthon épült. Lájer Szilvia története szép példája annak, hogy baj esetén összefognak és segítenek egymáson az emberek - tette hozzá Bartuc Gabriella, a Napló felelős szerkesztője, aki köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették a lap karitatív akcióját.

Meghatódva vette át a ház kulcsát és az üveg pezsgőt Lájer Szilvia, aki három kisgyermekével, Robival, Zolikával és a kis Viviennel nyolc hónap után térhet vissza megújult otthonába.

- Még ma is nehéz elhinni, hogy mennyien mellénk álltak a bajban, s milyen gyönyörű, új házat kaptunk. Köszönet illeti a szomszédunkat, Dobronai Lászlót, aki a kezdetektől időt és energiát nem kímélve segített, s persze mindenkit, aki csatlakozott a Napló kezdeményezéséhez. Azon leszek, hogy megszolgáljam a belém vetett bizalmat - mondta el az édesanya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!