Utolsó felvonás - A Veszprém nyerte a középcsoportot

Veszprém - A jelenlegi felállásban utolsó mérkőzését játssza pénteken 18 órától a Vác otthonában a Veszprém Barabás KC NB I-es női kézilabda-alakulata. Az eredménytől függetlenül Gyurka János tanítványai már megnyerték a középcsoportot és ötödikként zártak.

B. Virág Rita

A következő szezonban a Győri Audi ETO KC-val kooperáló Veszprém Barabás KC a jelenlegi kerettel az utolsó felvonásra készül. Az NB I-es női bajnokságban az 5-8. helyért csatázhatott a  rájátszásban a helyi csapat, és az utolsó mérkőzések olyannyira jól sikerültek, hogy a zárófordulótól függetlenül már megszerezte a legelőkelőbb, vagyis az ötödik helyet. A búcsúkörben a Vác otthonában lép pályára a társaság.
 
- A végére értünk a pontvadászatnak, ami kettős érzéseket kelt bennünk - kezdte Gyurka János, a Barabás KC szakvezetője. - Egyfelől kissé nosztalgikus érzés vesz erőt rajtunk, hiszen ez a csapat utoljára kézilabdázik a jelenlegi felállásban, másfelől örülünk, hogy megszereztük az előkelő ötödik helyet és befejezzük az idényt.

- A biztos helyezés tudatában lehet még motiválni a lányokat?
 
- Ahogy a rájátszásban egyik mérkőzést, úgy most a Vác ellenit sem lehet lealibizni. Tiszta szívű sportolókról beszélünk, akik a presztízsért, az önbecsülésükért is hajtanak. Úgy vélem, az utolsó fordulóban is illő mindenkinek tudása legjavát adni. Nem titkolom, ezt várom a csapat minden tagjától.

- A Vác ellen idegenben az idén nem tudtak nyerni.
 
- Ellenfelünk jól küzdő, hajtós csapat, amely velünk együtt a végsőkig versenyben volt a legjobb négy közé jutásért. Az komoly erőt adhat nekünk, hogy az elmúlt három fordulóban sérülésektől tizedelve is nyerni tudtunk. Egyelőre nem tudom, hogy teljes lesz-e a keretünk péntekig, de ha nem, akkor sincs baj, képesek vagyunk így is a sikerre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!