Botrányos testületi ülés Ajkán

Ajka – A Fidesz–KDNP ajkai csoportja közleménye szerint botrányos volt az önkormányzati képviselő-testület keddi rendkívüli ülése.

Tóth B. Zsuzsa

Stolár Mihály, a Fidesz ajkai elnöke szerint az ülést a polgármester, Schwartz Béla minősíthetetlen hangnemben, több képviselőt emberi méltóságában sértve vezette. A múlt évi tömeges közalkalmazotti létszámleépítés után az Ajkai Szakképző Iskolában újabb 18,5 fő álláshely megszüntetésére tett javaslatot a polgármester.

Schwartz Béla személyeskedő, cinikus, rosszindulatú megjegyzéseivel tarkított ülésvezetése, melynek a jegyző mint a törvényesség őre sem szabott gátat, megakadályozta, hogy a város közoktatásának jövőjéről, annak szereplőiről szakmai és érdemi vitát folytassanak. Tiltakozásuk jeléül a Fidesz– KDNP-frakció tagjai elhagyták az üléstermet. A fenti közleménnyel kapcsolatban kíváncsiak voltunk Schwartz Béla véleményére is, azonban a polgármester nem kívánt reagálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!