Megtalálták a bíróságról megszökött vádlottat

Veszprém - Néhány óráig volt szabadlábon az a férfi, aki ellen a Veszprémi Törvényszék adott ki elfogatóparancsot, miután engedély nélkül elhagyta a bíróságot, ahol kábítószer-kereskedéssel kapcsolatos pere kezdődött. (Frissítve)

Mátételki András

Kedd, 18:31 Megszökött a Veszprémi Törvényszékről kedden kora délután az a 40 éves vádlott, akit a főügyészség jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerrel visszaélés bűntettével vádolt. A bíróság elfogató parancsot adott ki ellene.

A délelőtt kezdődött tárgyaláson az ügyészség ismertette a húszoldalas vádiratot, majd kihallgatták a vádlottakat. A Győr-Moson-Sopron megyei Sokorópátkán lakó, többszörösen visszaeső Bánfi Károly az ebéd utáni egyik szünet végén nem tért vissza a tárgyalóterembe, ahol elképzelhetően a per első napjának végén letartoztatták volna. Ezt megérezte vagy megtudta a férfi, aki 2010-ben nagyban üzletelt kábítószerrel. Általában a drogokért előre kérte a pénzt, majd ezután a vevőknek követniük kellett a felesége által vezetett gépkocsit többnyire Győr határába, ahol erdei és földutak mellett rejtették el a már korábban odavitt drogot. Valójában személyes átadás nem történt, de mivel egy idő után figyelték őket a rendőrök, 2010. augusztusában lebuktak. Többnyire kábítószer tartalmú fecskendőket értékesített a páros.

Az ügy érdekessége, hogy az első rendű vádlott felesége, a 26 éves L. Veronika kezdetektől előzetes letartóztatásban volt, míg párja már egy ideje szabadlábon védekezett mindamellett, hogy csalás miatt már régen be kellett volna volnia két évre fegyházba. Erre azt a magyarázatot adta, hogy nem kapta meg a „behívót”.

Kedden délután a rendőrség járőrei a körözés alapján keresték a férfit, akire súlyos büntetés vár, de mindeddig nem sikerült elfogniuk.  

Szerda, 15:51  Néhány óráig volt szabadlábon az a férfi, aki ellen a Veszprémi Törvényszék adott ki elfogatóparancsot, miután engedély nélkül elhagyta a bíróságot, ahol kábítószer-kereskedéssel kapcsolatos pere kezdődött. 

Információink szerint az egyébként Győr-Moson-Sopron megyei férfit Győrben fogták el a Terrorelhárítási Központ munkatársai.

- Jelenleg nincs arra lehetősége a bírónak, hogy korlátozza annak a vádlottnak a mozgását, aki ellen nem rendeltek el kényszerintézkedést - válaszolta érdeklődésünkre a Veszprémi Törvényszék szóvivője. Dülkné dr. Pintér Zsuzsanna elmondta, hogy a vádlott kedden megjelent az idézésre, elkezdődött a tárgyalás, kihallgatták őt. Orvosi igazolásra hivatkozva szünetet kért, amit elrendeltek. A szünet után ismét megjelent a tárgyalóteremben, folytatódott a másodrendű vádlott kihallgatásával a per, ennek közepén rosszullétre hivatkozva újból szünetet kért - ismertette a szóvivő. A vádlott a szünetben a védőjével az épület előtt cigarettázott, a bíró hívására az ügyvéd visszament, de őt nem követte védence. Az ügyvéd azt mondta, hogy a vádlott gyógyszertárba megy, majd azt, hogy az orvosi ügyeletre. A vádlott ellen a szünet után azonnal kiadták az elfogató parancsot.

A vádlott szabadlábon volt, ennek ellenére nem hagyhatta volna el engedély nélkül a bíróság épületét. Abban az esetben, ha a vádlottnak elrendelik az előzetes letartóztatását, akkor teremben lévő rendőrök, vagy bv-őrök visszatarthatták volna - közölte a szóvivő.

A vádlottnak június 28-án egy másik ügyben kell bevonulnia a börtönben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!