Megtalálták Rakonczay kenuját

Horta, Azori-szigetek – Előkerült Vitéz, a Fa Nándor által épített kenu, mellyel Rakonczay Gábor átevezte az Atlanti-óceánt.

Miskei Anita

Szeremley Huba vitorlásával vontatta haza, de egy viharban elveszítette. Nagy port kavart, amikor híre ment, hogy Rakonczay Gábor kenuját, mellyel eljutott Antiquára, elveszítette Szeremley Huba és csapata, amikor vitorlás hajójuk viharba keveredett, s a vontatmányt el kellett engedniük, mert az veszélyeztette biztonságukat. Azóta Rakonczay Gábor időt és pénzt nem kímélve a nyílt vízen kutatott elszabadult hajója után, szerencsére egy francia hajó bevontatta az óceánjáró kenut Horta kikötőjébe.

 



Gábor még a hét elején elindult az Azori-szigetekre, motoros hajót bérelt és két tengerésszel kereste kenuját. A Golf-áramlat ezúttal kedvezett Vitéznek, másfél hónapnyi hánykolódás után egy francia hajó vontatta be a hortai kikötőbe. Egy óceánjáró luxushajón dolgozó magyar lány ismerte fel Vitézt, s adott hírt a kenuról az őt kereső csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!