Nagydolgukat végzik a játszótér mellett

Herend – Suri Szabolcs herendi olvasónk tőlünk kért segítséget ahhoz, hogy a kerítése melletti áldatlan állapotokat rendezni tudja.

Győrffy Árpád

Mint elmondta, a közelmúltban kialakított új játszótér használói – valószínűleg szülői felügyelettel – a szomszédos kerítés mellett végzik nagydolgukat. Emiatt ő nem tudja megfelelően pihenésre használni az udvarát. Először csak elektronikus levélben küldte be a bűnjelek fotóit. De amikor nem történt semmi, zacskóba rakta, és bevitte a polgármesternek. Szerinte legalább egy pottyantós WC-t biztosítani kellene a játszótér használóinak. Vajai László polgármester megérti Suri Szabolcs felháborodását. Nem tartja elfogadhatónak, ha egyesek a játszótér kerítése mellett végzik el dolgukat.



Ugyanakkor nem sok lehetőséget lát a megoldásra. – Egy mobil WC kihelyezése, vagy a közelben lévő, használaton kívüli iskola megnyitása mind olyan teher lenne, amit a város nem tud elviselni. De, ha lenne is rá fölösleges pénzük, akkor is pénzkidobás egy ilyen helyre WC-t telepíteni. Máshol sem csinálnak ilyet – érvelt a polgármester. Szerinte megfelelő megoldás az lenne, ha az érintett szülők betartanák az együttélés alapvető normáit, és nem a játszótér mellett végeztetnék el a gyerekükkel a nagydolgukat. Suri Szabolcs nem adja fel. Azt mondja, ha újabb kakit talál, még az ÁNTSZ-ig is elmegy, ha nem lesz más megoldás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!