Vágó István őszintén elmondta a véleményét

Pápa – Soha nem készült televíziósnak. Vegyészmérnökként külföldi partnerekkel tárgyalt, mert inkább a nyelvek érdekelték, el is sajátított vagy tizenötöt. Aztán az 1976-os év nagyot fordított addigi sorsán.

Nagy Imre

Mindez elhangzott abban a bő egy órában, amit Vágó István vendégként a Petőfi Asztaltársaságban töltött a minap. A megszokott pápai étterem felső szintje zsúfolásig telt érdeklődőkkel: mindenki kíváncsian várta a televíziós kvízmester érkezését. Vágó a beszélgetést megelőzően Kerecsényi Zoltán, a társaság ügyvivőjének társaságában bejárta a belvárost, megtekintette a református gyűjteményt és Petőfi pápai tartózkodásának emlékeit. A Legyen ön is demokrata elnevezésű rendezvényen aztán őszintén és kíméletlenül válaszolt két beszélgetőpartnere, Grőber Attila és Kerecsényi kérdéseire. ők először a televíziós pályafutás előzményeiről, az 1976-os Riporter kerestetikről, majd későbbi műsorainak kulisszatitkairól faggatták a népszerű műsorvezetőt.



Vágó szerint sokat változott a műveltségi vetélkedők koncepciója, „felállása” a nyolcvanas évek óta. Akkor még azoknak szurkoltak a nézők, akik tudásukat, műveltségüket csillantották meg. Ma a nézők azokat látják szívesebben, akik náluk kevésbé okosak. A kvízmester nincs túl jó véleménnyel a kereskedelmi televíziózásról sem, mint elmondta, a csatornák híradói inkább a Kék fény híreihez hasonlóak. Ám ezzel kapcsolatban felmentette a szerkesztőket, akiknek az a dolguk, hogy a csatornának bármi áron pénzt keressenek. – Nyugdíjas vagyok, már nincs sok vesztenivalóm. őszintén elmondom a véleményemet. Nem vagyok optimista a mai magyar viszonyokat illetően. Minden demokratának össze kell fognia, hogy az eseményeket demokratikus mederben tartsuk – fogalmazott a napi politikát illetően Vágó. A jó hangulatú beszélgetés végén vendéglátói apró ajándékkal kedveskedtek a legújabb önálló műsor, az átVágó vezetőjének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!