Vissza a '60-as évekbe! Veszprémben megállt az idő

Veszprém – Egy napra megállt az idő Veszprémben, akik részt vettek az I. Veszprémi Veterán Motoros Találkozón, a 60-as években érezhették magukat.

Tremmer Tamás

Az önkormányzat, a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. és a Bakó István Veteránjármű Baráti Kör szervezésében rendezték meg az I. Veszprémi Veterán Motoros Találkozót. A rendezvénynek a Veszprém Aréna parkolója adott otthont, ahol számos értékes veterán motor volt megtekinthető, többek között szocialista mopedek (Verhovina, Riga), nagyra becsült kétkerekűek (MZ, Jawa, Pannónia, Danuvia).



 Az érdeklődők a 60-as években érezhették magukat. A találkozót kiállítással, alkatrész börzével, valamint különféle programokkal színesítettek. A Magyar Vöröskereszt a rendezvény ideje alatt véradást szervezett. A rendezvény leglátványosabbnak része a motoros felvonulás volt. Recsegő kipufogók zajától volt hangos Veszprém, a belvárost benzingőz és kék füst lengte be.

A veterán motorosok között oldtimer autók is feltűntek. A menetet Brányi Mária alpolgármester köszöntötte. Örömét fejezte ki, hogy a garázsok rejtekéből előkerültek ezek a kincsek. Szorgos kezek, sok-sok munkával és szeretettel életben tartották ezeket a gépeket, mint ahogy a rendezvényt is életben kell tartani. A szervező Izbég Gábor ehhez csatlakozva kifejtette, a rendezvényt hagyományteremtő szándékkal hívták életre, de a résztvevők nagy számát látva – több mint száz veterán motoros volt jelen – bátran kijelenthető: jövőre lesz folytatása a találkozónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!