Megszépítették a várost

Veszprém - A városi önkormányzat idén is meghirdette a virágosítási versenyt, az eredményhirdetést pénteken tartották.

Balla Emőke

Az önkormányzat tavaly írt ki először pályázatot a város közterületeinek civil kezdeményezésű virágosítására, szépítésére.

A program célja, hogy a választókerületekben élők a közterületeket, közösségi tereket szakmai segítséggel otthonosabbá, esztétikusabbá, élhetőbbé tegyék, illetve hogy azok a magánterületek, amelyek sokak számára jól látható terekben helyezkednek el, szintén megújulhassanak. A szakmai zsűri az elmúlt évben tizennyolc helyszínt járt végig, hogy a legszebbeket, leggondozottabbakat díjazza. Idén a civil egyesületek és társasházak közösségei már több mint harminc közterületet ültettek be, de a veszprémiek iskolákat, vendéglátóegységeket, magánkerteket is virágosítottak.

A péntek esti, Óváros téri eredményhirdetésen Brányi Mária alpolgármester köszöntötte a lakókörnyezetüket csinosítókat, parkosítókat; mindazokat, akik hozzájárultak Veszprém szebbé tételéhez. Ő adta át a díjakat a harmadik helyezett Ifjúság u. 1. társasház lakóközösségének, a második helyezett Endrődi u. 61. társasház lakóközösségének és az idei esztendő első helyezettjének: a Haszkovó u. 14. társasház lakóközösségének.

Dicséretet kapott oktatási intézmény kategóriában a Padányi Biró Márton Római Katolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakiskola és Általános Iskola a fűszeres kertje és a madáretető kertje kialakítása miatt, vendéglátóegység kategóriában a Betekints Hotel. Magánkertek kategóriában a Lóczi u. 26., a Cserhát u. 3., a Vécsey u. 2-4-9., valamint a Tulipán u. 3. társasházakat jutalmazták.

 

Több kategóriában vetélkedhettek

A versenyre két módon lehetett jelentkezni: pályázati és nevezési úton. Az önkormányzat pályázatot hirdetett a város tizenkét választókerületében egy-egy helyszín szépítésére. A virágos magánterületek versenyében nevezni az alábbi kategóriában lehetett: iskolák udvara, vendéglátóegységek udvara, egyéb intézmények udvara, magánkertek utcafronti szakasza, valamint erkély, balkon virágosítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!